Komu so namenjene beljakovinske ploščice?

Redna in zdrava prehrana je vse bolj prisotna v naših mislih. Veliko se izobražujemo na tem področju, precej beremo in pazimo na to, kaj dajemo vase. Ob dobro znani mantri »sadje in zelenjava« pa naše telo seveda potrebuje še kar nekaj drugih hranil.

Beljakovinska ploščica

Beljakovinske ploščice veljajo za izjemno priljubljen prehranski dodatek.

Tu so vitamini, minerali, zdrave maščobe in seveda beljakovine. Slednje imenujemo tudi proteini, zaradi česar včasih pride do nerazumevanja, kaj proteini sploh so. Ti v našem telesu skrbijo za mnogo pomembnih funkcij, med drugim tudi za rast mišic in kosti.

Kdo bi moral poseči po dodatku proteinov?

Proteine človeško telo sicer črpa iz različnih virov hrane, ki jo zaužijemo. Govorimo o mesu, jajcih, mlečnih izdelkih in denimo soji. Ker pa se potrebe človeškega telesa razlikujejo od posameznika in posameznika, je dobro poskrbeti za dodaten vnos proteinov v telo.

V ta namen vam bodo v veliko pomoč proteinske ploščice GO ON, s katerimi boste izdatno pripomogli svojemu telesu priti do prepotrebnih beljakovin. Govorimo o bolj aktivnih osebah, rekreativcih in športnikih, ki potrebujejo precej več moči, a tudi vseh ostalih, ki bi radi posegli po okusnem, zdravem in hranljivem prigrizku.

Premagajmo utrujenost

Prav izbrani vitamini in minerali, ki jih najdemo v omenjenih proteinskih ploščicah, bodo organizmu pomagali premagati utrujenost ob večjih naporih. Ko svoje telo ženemo zaradi športnega udejstvovanja ali zgolj večje telesne aktivnosti, nam bo sila hvaležno za dodatno porcijo proteinov.

Beljakovinske ploščice GO ON - čokolada in vanilija

Beljakovinske ploščice GO ON – čokolada in vanilija (VitalGo.si)

In kar je pri tem najlepše, je, da so proteinske ploščice tudi sila okusne. Ne glede na to, kateri okusi so vam najbolj pri srcu, boste v pestrem naboru zagotovo našli najbolj priljubljenega zase. Sadne z okusom brusnice ali maline, morda pa ste bolj ljubitelj čokolade, kakava in vanilije.

Priročno za vse priložnosti

Vsak rekreativec ali športnik si želi imeti pri sebi hranljiv obrok, ki ga pri športnem udejstvovanju ne bo oviral. Tako boste kolesarji z veseljem v žepek na hrbtu pospravili kakšno proteinsko ploščico ali dve, nič drugače pa ne bo niti s tekači, smučarji in ostalimi aktivnimi športniki in rekreativci.

Hvaležni boste priročni malici, ki bo za vaše telo pomenila bogat vir beljakovin, vitaminov in magnezija. Slednji je izjemno dobrodošel tudi v boju proti mišičnim krčem, ki se še kako radi pojavijo ob večjih naporih. Poskrbite za boljšo energijsko presnovo in delovanje živčnega sistema.

Brez dodanega sladkorja

Če ste bili v preteklosti vajeni kupovati podobne dodatke za športno aktivne trenutke, ste se verjetno srečevali tudi s takšnimi, ki so bili precej polni sladkorja. Morda ste si dejali, da je sladkor pač gorivo za vaše telo, a danes vemo, da temu ni tako.

Beljakovinske ploščice GO ON - brusnica in arašidi

Beljakovinske ploščice GO ON – brusnica in arašidi (VitalGo.si)

Sladkorju se je najbolje v popolnosti izogniti in seči po proteinih, ki jih ne vsebujejo, kljub temu pa so nadvse okusni in zadovoljijo tudi sladkosnede. Govorimo seveda o takšnih z visoko vsebnostjo kakava, ki pa dodanega sladkorja ne vsebujejo.

Kdaj uživati proteine?

Morda ste mnenja, da je potrebno povečati vnos proteinov zgolj po končani vadbi ali športni aktivnosti, a resnica je, da jih potrebujemo ves čas. V obliki raznolike in zdrave prehrane, pa tudi skozi celoten dan, saj jih naše telo dejansko potrebuje ves čas.

Čeprav imate pred očmi določeno merico proteinov, ki jo potrebuje vaše telo za povečanje obsega mišic in skrbi za kosti, pa je potrebno dodati, da proteini ne skrbijo zgolj za to. Telesu namreč dajejo moč in energijo preko celotnega dne.