Ob koncu tedna si vzemite čas zase!

Se tudi vam zdi, da se cel teden ukvarjate z delovnimi obveznostmi, ko pride konec tedna, pa si ravno tako ne morete odpočiti, saj je treba pospraviti hišo, obiskati starše, kuhati, delati na vrtu in pomagati otrokom pri učenju? Takšno življenje zagotovo ne nudi sprostitve, ki jo potrebujemo, zato si je treba ob vikendih vzeti čas zase.

Kako vam lahko to uspe?

1. Pospravljanje? Ne, hvala!

Namesto, da celo soboto posvetite pospravljanju, pospravite že čez teden. Najbolje, da delo porazdelite med vse družinske člane, in če si bo vsakdo vzel za pospravljanje skupnih prostorov 15 minut na dan, bo vaš dom vedno bleščeče čist.

Skupinsko pospravljanje

Če ne gre drugače, naredite urnik zadolžitev, da nebo izgovorov, kdo česa ni pospravil.

2. Druženje z otroci

Otroci in starši čez teden ne morejo preživljati skupaj veliko časa, saj ima vsakdo svoje obveznosti. Vzemite si torej vsak vikend eno skupno dopoldne, ko se povsem neobremenjeno družite in pogovarjate. Najbolje, da se odpravite ven, na prosto, da nebo motenj (telefon, televizija in podobno).

3. Športne aktivnosti

Vsi se premalo gibamo, zato si je treba čez vikend vzeti vsaj urico časa za gibanje.

Kolesarjenje

Pojdite kolesarit ali na sprehod, pa boste naredili nekaj dobrega za svoje telo, hkrati pa še zbistrili misli.

4. Delo?

Ne, čez vikend ne delajte. Navadite se, da si dela čez vikend ne nosite domov. Tudi če ste podjetnik, se med vikendom ne oglašajte na službeno številko in ne preverjajte službene elektronske pošte. Verjemite, da ni nobena stvar tako nujna, da ne bi mogla počakati do ponedeljka.

5. Večer v dvoje

Če so otroci še majhni, se s starimi starši dogovorite, da vsako soboto prespijo pri eni babici. Tako boste imeli sobotni večer zgolj zase in za partnerja, brez motenj.

6. Topli obroki

Ne obremenjujte se z nedeljskim kosilom. Že res, da so redni in topli obroki pomembni, prav tako je prav, da družina vsaj za vikend obeduje skupaj.

Kosilo v restavraciji

A nič ni narobe, če greste na kosilo k starim staršem ali v bližnjo restavracijo. Goveja juha in telečja pečenka v sklopu kosila ne bosta dragi, vi pa si boste prihranili kar nekaj ur dela.