Adijo, mozolji na obrazu!

Mozolji na obrazu mučijo ogromno ljudi po vsem svetu, saj so najbolj pogosta napakica, ki kvari videz človeškega obraza. In to ne samo v najstniških letih, ampak tudi kasneje, ko je puberteta že daleč za nami. V tem prispevku vam bomo predstavili nekaj super koristnih navodil, kako se lahko enkrat za vselej poslovite od takšnih in drugačnih mozoljev. Še več nasvetov pa najdete tukaj: Kako se znebiti mozoljev na obrazu?

Mozolji na obrazu

Vas mučijo mozolji na obrazu? Preverite, kako se jih kar najhitreje znebiti.

1. Svojemu obrazu privoščite pravilno nego. Mozolji na obrazu so pogosto posledica mrtvih kožnih celic, ki zamašijo pore na obrazu. Zato boste s pravilnim čiščenjem obraza lahko kar hitro opravili s to nadlogo. Uporabite medicinsko sredstvo za umivanje obraza, privoščite si tudi piling obraza s sredstvom, ki vsebuje salicilno kislino, na koncu pa ne pozabite še na nežno vlažilno sredstvo. Obraz si očistite zjutraj in zvečer.

2. Posezite tudi po negovalnih sredstvih, ki vsebujejo retinol. Če se vaši mozolji ne odzivajo na tretma s salicilno kislino, potem boste morali poskusiti še z retinolom. Retinol bo preprečil, da se bodo vaše pore zamašile, hkrati pa je najboljša učinkovina, ki jo lahko uporabite za odpravljanje mozoljev. Retinol ima še eno dobro lastnost: ker preprečuje razpad kolagena v koži, uspešno zavira proces staranja kože.

3. Očistite predmete, ki jih uporabljate. Mozolji na obrazu lahko nastanejo tudi zaradi bakterij, ki se nahajajo na primer na vašem mobilnem telefonu, ki ga med govorjenjem pritiskate na kožo obraza. Bakterije najdemo tudi na posteljnih blazinah, ki ne vidijo pralnega stroja več kot enkrat na par mesecev. Zato poskrbite, da boste svoj mobitel, pa tudi druge predmete, ki prihajajo v stik z vašim obrazom, redno očistili z razkuževalnimi robčki. Obenem priporočamo tudi redno pranje posteljnine.

Odprava mozoljev pri kozmetičarki

Odpravite se lahko tudi h kozmetičarki, ki bo poskrbela za odpravo mozoljev.

4. Ocenite svoj prehranjevalni režim. Mislite, da so vaši mozolji na obrazu posledica mastne hrane, ki si jo tako radi privoščite? Na splošno obstaja prepričanje, da določena vrsta mastnih živil povzroča, da se na koži pojavijo manjši in večji mozolji. A za to trditev nikakor ni dovolj dokazov. To pa še ne pomeni, da je prav vsaka hrana enako dobra. Da bo vaša koža (p)ostala čista in lepa, posezite po živilih, ki imajo veliko antioksidantov (npr. sadje in zelenjava), izogibajte pa se predelani in hitri hrani.

5. Poiščite pomoč pri dermatologu. Če vaši mozolji kar vztrajajo in se nikakor nočejo posloviti, je čas, da obiščete ustreznega strokovnjaka. Seveda tudi tu ne morete pričakovati instant rešitve, ki bo nepridiprave odpravila čez noč. Zagotovo pa vam bo dermatolog predpisal ustrezna zdravila, ki bodo počasi in z veliko mero potrpežljivosti odpravila mozolje na obrazu.