Drevo kot stenska nalepka

Ste tudi vi odraščali na podeželju in vas narava pomirja? Ste radi v gozdu? Verjamete, da bi bilo vaše življenje veliko kakovostneje, če bi živeli bolj povezani z naravo? Gotovo ni nikogar, ki se ne bi strinjal s takšnimi željami, a sodoben življenjski stil nam včasih ne omogoča, da bi bili v neokrnjeni naravi tako pogosto, kot bi želeli.

Drevo kot stenska nalepka

Stenske nalepke z motivom dreves nam pomagajo ohranjati stik z naravo.

Pogosto smo »med štirimi stenami«, pa naj bo v službi ali doma, zelenja pa pogosto tudi pri pogledu skozi okno ne vidimo. A nič hudega – dokazano je, da nam prijetne in sproščujoče občutke ne daje le dejanska, prava narava, temveč tudi njeni posnetki: fotografije, risbe, stenske nalepke in vse ostalo, kar nas spominja nanjo in na njeno zelenje.

Dekorativna nalepka z motivom drevesa

Če si v svoj dom želite vnesti naravo, lahko za to poskrbite tako, da se založite z lončnicami, predvsem tistimi, za katere velja, da so še posebej dobre proizvajalke kisika in čistilke zraka, na primer praproti. Poleg tega pa poskrbite še za kakšno stensko nalepko, ki vas bo s pozitivnim motivom pozdravila vsako jutro in pomirila vsak večer. Drevo kot stenska nalepka je pri nas eden najpogosteje izbranih motivov med stenskimi nalepkami. Zakaj? Ker gre za nezgrešljiv motiv, ki ne potrebuje nobene razlage in sam po sebi deluje kot močan dekorativen element. Poleg tega pa drevo kor stenska nalepka resnično skrbi za naše dobro počutje in se tako ne poda zgolj v dnevni prostor, temveč tudi drugam.

  • Stenska nalepka - Drevo in ptički

Kam namestiti drevo? Ker nas stenska nalepka z motivom drevesa pomirja in nam daje energijo ter voljo, jo velja namestiti tako v spalnico kot kopalnico. Pogled na veje in liste nas namreč hitro prevzame, saj jih naša podzavest povezuje z dejanskimi občutki, ki jih v nas vzbuja narava. V njej smo mirni, sproščeni, nikamor se nam ne mudi, čas imamo prisluhniti okolici … Stenska nalepka v obliki drevesa je torej dekoracija, ki nas povsem očara, prav tako pa ne gre pozabiti, da gre za motiv, ki ima močno in pomembno simboliko.