Zakaj je toplotna črpalka tako učinkovita?

Na področju ogrevanja tehnologija še ni rekla zadnje besede. Če smo v zadnjih letih vajeni poslušati o prihrankih skozi pravilno izbiro energenta in ustrezne peči, pa je zagotovo potrebno dodati še kaj na temo toplotnih črpalk. Te so namreč izjemno učinkovite pri dodatnem zniževanju stroškov za ogrevanje.

Toplotna črpalka

Toplotna črpalka je primerna za ogrevanje prostorov ali sanitarne vode.

Ogrevalne toplotne črpalke so v zadnjem času tako močno napredovale, da bi morale svoje mesto najti v prav vsakem domu. Včasih se je govorilo, da so primerne zgolj za novogradnje, danes pa lahko z gotovostjo trdimo, da so primerne tudi za vgradnjo v obstoječe objekte. Seveda pa je potrebno imeti v mislih, da mora imeti tak objekt primerno toplotno izolacijo.

Kdaj je toplotna črpalka najbolj učinkovita?

Ogrevalne toplotne črpalke svojo korist pokažejo v objektu, ki je dovolj kvalitetno izoliran in ima v tem pogledu vgrajena tudi ustrezna okna in vrata. Seveda pa je dobro, če ima objekt na obstoječem ogrevalnem sistemu možnost uporabe najcenejšega energenta na trgu.

Toplotne črpalke Orca

Visokotemperaturne in nizkotemperaturne ogrevalne toplotne črpalke Orca.

Za tega ta hip veljajo peleti, a pozor. Z ogrevalno toplotno črpalko, kot je Orca, boste ogrevali še ceneje. Njena skrivnost se skriva v dejstvu, da za svoje delovanje potrebuje zgolj zrak in vodo, ki sta praktično brezplačna in dostopna povsod, ter nekaj malega električne energije.

Vgradnja in upravljanje nista zahtevna

Ogrevalno toplotno črpalko lahko vgradimo v katerikoli objekt, samo upravljanje z njo pa je sila enostavno. Velika prednost novejših, kvalitetnih toplotnih črpalk je, da jih lahko priključimo na že obstoječe ogrevalne sisteme, uporabimo lahko celo obstoječ grelnik vode (bojler), ali pa le tega nadomesti sama črpalka.

Aplikacija za upravljanje toplotne črpalke Orca

Aplikacija za enostavno upravljanje toplotne črpalke Orca na daljavo.

Tudi upravljanje je enostavno in udobno. S toplotno črpalko Orca je moč upravljati celo na daljavo, iz pisarne, na poti ali s kavča. V ta namen se lahko uporabi pametni mobilni telefon ali tablični računalnik. Toplotna črpalka je vsekakor investicija, za katero vam ne bo nikoli žal.