Pulzna magnetna terapija

Imate zdravstvene težave in vas zanima, kako bi jih lahko odpravili brez zdravil? Gibanje in zdrava prehrana sta pogosto tista rešitev, na katero pomislimo najbolj pogosto, a dejstvo je, da vedno ne zadostujeta. Zakaj?

Pulzna magnetna terapija

Za hitrejšo regeneracijo po poškodbi morajo celice sprejeti hranila in kisik.

Da bi zdrava prehrana prinesla vse učinke, ki jih obljublja, se morajo hranilne snovi dobro absorbirati in nato najti svojo pot do najrazličnejših tipov celic in jih nahraniti. Prav tako celice potrebujejo tudi veliko oskrbo s kisikom, ki ga dobimo v telo s pomočjo aerobne fizične aktivnosti. Vendar pa nam oboje ne koristi, če celica ne enega ne drugega ne sprejme. In prav zato je pomembna pulzna magnetna terapija.

Kako pulzna magnetna terapija vpliva na celice?

Pulzna magnetna terapija je usmerjanje nizko frekvenčnih elektromagnetnih vibracij v notranjost telesa. Gre za vibracije, ki jih ljudje s čutili ne moremo zaznavati, imajo pa poseben vpliv na telesne celice. Poskrbijo namreč za prepustnost celičnih sten, kar pomeni, da lahko v vsako posamezno celico, na katero vplivamo, dejansko pridejo hranilne snovi, ki jih je telo pridobilo z zdravo prehrano, ter kisik, s katerim smo oplemenitili kri med tekom, plavanjem ali drugo aerobno športno aktivnostjo.

Pulzna magnetna terapija je torej terapija, ki skrbi, da celice dobijo vse tisto, kar dejansko potrebujejo za pravilno delovanje, prav tako pa pomaga pri spodbujanju celic k hitrejšemu obnavljanju. Celični procesi se pospešijo in tako je na primer dokazano, da pulzna magnetna terapija precej pospeši obnovo in zraščanje kosti po zlomu. Zaradi tega se magnetoterapija uporablja tudi v bolnišnicah, v zasebnih zdravstvenih ustanovah, ki pomagajo pri okrevanju po poškodbah športnikom, prav tako pa v raznih ambulantah za fizioterapijo.

Blazina za magnetno terapijo

Magnetna blazina pomaga pri odpravljanju najrazličnejših težav in bolezni.

Bi radi spremenili svoje življenje, svojemu telesu omogočili, da deluje čim bolj optimalno, bili zdravi? Potem je pulzna magnetna terapija zagotovo nekaj, kar vam lahko precej pomaga. Tako v primeru, da želite preprečiti težave in biti zdravi ter fit, kot tudi, če ste se že soočili z boleznimi, boste s pomočjo magnetne terapije lahko naredili za svoje telo precej več kot zgolj z jemanjem zdravil. Še zlasti pa se magnetna terapija priporoča pri težavah, kot so revma, artritis, osteoporoza, bolezni srca in ožilja ter nespečnost. Da o tem, kako blagodejno vas lahko terapija z magneti osveži, kadar ste utrujeni in pod stresom, niti ne govorimo.

Bi želeli poskusiti?

Pulzna magnetna terapija se izvaja s pomočjo magnetnih blazin, priporoča pa se, da se jih preizkuša en mesec, dvakrat dnevno v trajanju od petnajst minut do pol ure, po programu, ki ustreza vaši zdravstveni težavi. Več o terapiji s pomočjo magnetne blazine si lahko ogledate v spodnjem video prispevku, v katerem boste tudi izvedeli, kje vam je terapevtski pripomoček na voljo.