Vse, kar potrebujemo pri pitju vina

Imate radi kozarček dobrega vina? Ste si v svoji kleti naredili zalogo nekaj okusnih vin, ob katerih radi uživate ob posebnih priložnostih?

Vino

Si ob posebnih priložnostih radi privoščite kapljico rujnega?

Biti ljubitelj vina ne pomeni, da zgolj uživate ob dobri kapljici, temveč da poznate tudi kulturo pitja vina, to pa pomeni, da imate o njem vsaj nekaj osnovnega znanja in za pitje uporabljate tudi pripomočke, ki zagotavljajo, da vino zares razvije svoj najboljši vonj in okus.

Hramba vina

Steklenica, odpirač za vino in kozarec niso zagotovilo, da boste našli v požirku vina naslado, pa naj gre za še tako dobro znamko in tako dobro letino. Pri vinu je predvsem nujna primerna hramba, ki pa si je marsikdo danes žal ne more zagotoviti. V kolikor nimate kleti s primerno temperaturo ali posebnega hladilnika za vino, v katerem steklenice počivajo na idealni temperaturi ter v idealnem položaju, je torej najbolje, da vina ne kupujete na zalogo, temveč greste po izbrano steklenico v vinoteko dejansko takrat, ko jo potrebujete.

Vinski kozarci in vinski seti

Da imamo opravka z ljubiteljskim poznavalcem vin, najpogosteje pričajo vinski kozarci in vinski seti za serviranje vina. Gotovo veste, da je potrebno za užitek ob vinu poskrbeti, da imamo doma vsaj komplet kozarcev za rdeče, komplet kozarcev za belo, in komplet kozarcev za peneče vino. Poleg tega pa pridejo prav še vinski seti, ki so namenjeni odpiranju steklenic in točenju, saj nam zgolj odpirač za vino običajno ne zadostuje. Da bi bilo druženje ob vinu na primernem nivoju, moramo odpirač za vino dopolniti s termometrom, zamaškom, srajčko proti pocejanju, nožkom za odstranitev pokrivala zamaška … Vse to običajno ponujajo vinski seti, in gotovo ni med ljubitelji vina nikogar, ki ga ne bi razveselilo, če dobi za darilo vinski set. Tega lahko podarite kot osebno darilo ali kot poslovno darilo.

Vinski set

Kakovostni vinski seti so na voljo v spletni trgovini Habeco.si.

Prav tako kot vinski seti bodo navdušence nad domačimi in tujimi vini razveselili tudi drugi pripomočki – in tudi ti so lahko ali oblika osebne pozornosti ali poslovne promocije, saj so vedno dobro sprejeti.

Vino in bar oprema

Dekanter za vinoKdor se na vina vsaj nekoliko spozna, dobro ve, da je poleg orodij, ki jih ponujajo vinski seti, ter primernih vinskih kozarcev, pomemben tudi dekanter za vino. Ta nam omogoča, da vino prelijemo iz steklenice in mu tako zagotovimo primerno zračenje, ob katerem bo popolnoma razvil svojo bogato aromo. Seveda je dekanter tudi ličen način postrežbe vina z enostavnim natakanjem. Medtem ko se dekanter uporablja zgolj za rdeče vino, pa je zlasti za bela vina, ki se strežejo nekoliko bolj ohlajena, pomembna hladilna posoda oziroma vrč. Saj veste – strežba ohlajenega vina ali strežba vina na sobni temperaturi lahko pomeni veliko razliko v okusu.

Imate tudi v svojem okolju navdušence nad vini, ki bi jih razveselilo darilo, namenjeno domačemu uživanju ob kozarčku alkoholnega grozdnega soka? Izberite eleganten ročni odpirač za vino, električni odpirač za vino, za orodja, ki jih nudijo vinski seti, dekanter, hladilni vrč, termometer ali pladenj. Vaše darilo bo zagotovo sprejeto z veliko veselja. Če se boste pred zavijanjem darila ustavili še v vinoteki in poskrbeli za steklenico kakovostnega vina, naj bo domače ali uvoženo, pa še toliko bolje.