Elektronske kljuke s kontrolo pristopa

V stavbah, v katerih se nahaja večje število ljudi, je vedno potrebno skrbeti, da je vsakemu posamezniku omogočen dostop do točno izbranih prostorov, hkrati pa preprečen vstop v tiste, za katere ni pooblaščen. Nekoč se je za nadzor nad pristopi skrbelo s ključi. Vsaka vrata so imela svojega, lahko pa smo izdelali tudi univerzalnega, ki je odprl vsa.

Elektronska kljuka

Nove tehnologoije omogočajo enostaven nadzor nad dostopi.

Sodobna tehnologija (elektronska kljuka, odložilnik kartic, kartični bralnik) to precej poenostavlja. V stavbah, kjer je potrebno dostop nadzorovati oziroma omejevati, lahko vsakemu uporabniku dodelimo kartico, ki jo vnaprej programiramo in ji določimo, katera vrata odpira ter katerih ne.

Elektronska kljuka za hotelske in poslovne stavbe

Elektronska kljuka z RFID bralnikom omogoča enostaven nadzor nad dostopi. Kartica, ki odpira določena vrata, se povsem enostavno programira tako, da nanjo reagira posamična elektronska kljuka, ki gostu hotela odpre vrata sobe. Mogoče je tudi programiranje za več kljuk – tako ima gost na primer tudi dostop do hotelskega bazena in podobno. Elektronska kljuka, ki je estetsko izdelana iz vzdržljivega nerjavečega jekla, ob stiku s klasično kartico ali ob zaznavi brezstične kartice poskrbi, da se zapah vrat samodejno sproži in gostu omogoči vstop. Elektronska kljuka je znotraj hotelske sobe pogosto dopolnjena še s sistemom, ki omogoča varčevanje z energijo. Odložilnik kartic oz. stikalo za varčevanje energije, kamor se kartica vstavi po vstopu, omogoči uporabo elektrike znotraj sobe. Električne naprave in vtičnice delujejo zgolj takrat, ko se v odložilnik kartic vstavi kartica, sicer pa energije ni. Ko gost zapusti sobo, torej ni nobene skrbi, da je kar koli pustil vključeno, s tem pa onemogočil željo lastnikov hotela po varčevanju z energijo.

Elektronske kljuke

Elektronske hotelske kljuke Andivi so na voljo v različnih izvedbah.

Elektronska kljuka ne predstavlja nobene težave za osebje, ki potrebuje dostop v več sob in prostorov. Zanje se izdela kartica, ki odpira več prostorov, tudi ta pa se odloži v kartični odložilnik. Tako lahko sobarica dostopa do vseh sob, vzdrževalnih in drugih prostorov, ki jih potrebuje, ter brez težav opravi svoje delo.

Elektronska kljuka za poslovne stavbe

Kartični odložilnikElektronska kljuka z RFID bralnikom in kartični odložilnik oz. stikalo za varčevanje energije se odlično obneseta tudi v poslovnih stavbah s pisarnami, v obrtnih objektih, pa tudi v industriji in povsod drugod, kjer je pomembno, da imamo nadzor nad dostopom posameznikov. Zaposlenim lahko elektronska kljuka omogoča vstop v njihovo pisarno in povsod, koder imajo med službo dejanske opravke, preprečuje pa vstop tja, kamor niso povabljeni. In za to niti ni potrebno kupovati novih kljuk. Lahko se zgolj doda brezstični kartični bralnik. Odložilnik kartic pa poskrbi, da se po odhodu iz prostora avtomatično varčuje z energijo.

In kaj je pri tem še boljše? Elektronska kljuka vam ponuja možnost, da preverite vstope. Vas zanima, kdo je bil nazadnje v določenem prostoru oziroma kdaj se je tam nahajala določena oseba? Elektronska kljuka z bralnikom omogoča, da imate natančne podatke o zadnjih dvesto vstopih in njihovem trajanju.

Kljub temu, da se elektronske kljuke in odložilniki kartic najpogosteje uporabljajo v hotelirstvu, nam ta tehnologija omogoča veliko širšo uporabo, zato se zanjo odločajo tako velika kot tudi manjša podjetja – ne glede na panogo. Nadzor ni nikoli odveč, pa ne nujno zato, ker svojim zaposlenim ne bi zaupali, temveč predvsem zato, ker je dober nadzor pogosto najpomembnejša komponenta varnosti.