Nizkoenergetske hiše za sodobno bivanje

Tudi vi sanjarite o popolni hiški za svojo družino? Bi radi, da je ta hkrati okolju prijazna, saj želite nameniti svojim potomcem čim lepši svet, pri ohranjanju okolja pa aktivno sodelovati? Potem je nujna izbira tako imenovane nizkoenergetske hiše, ki je varčna pri porabi virov za ogrevanje in ohlajanje.

Kakšna je nizkoenergetska gradnja?

Klasična gradnja uporablja za glavni gradbeni material opeko. Ta je v primerjavi s še starejšimi gradbenimi materiali zagotovo dobra in zagotavlja prijetnejše bivanje, vendar pa še zdaleč ni popolna. Da bi opeka zagotavljala boljšo izolacijo, se klasično grajene hiše oblačijo v stiropor ali kameno volno, s katerima se skrbi za primerno izolacijo.

Nizkoenergetska gradnja

Nizkoenergetska gradnja – zunanja stena je izdelana iz več plasti.

Kaj pa nizkoenergetske hiše? Te ponujajo še boljšo izolativnost, saj niso zgolj oblečene v dober izolativen material, temveč so iz odličnega izolacijskega materiala pravzaprav zgrajene. Nizkoenergetske hiše imajo namreč vse zunanje stene narejene iz posebnih plošč, ki jih sestavlja večje število plasti, med temi pa jih je kar nekaj iz kamene volne.

Sestavite si svojo nizkoenergetsko hišo

Če vas zanima nizkoenergetska gradnja, vam predlagamo, da si hiše ogledate na spletni strani proizvajalca Rihter. Takoj vas bodo navdušile, saj imajo njihove hiše večinoma zelo moderen videz, ki je po volji sodobnemu človeku, sodobnemu življenjskemu stilu in predvsem današnjemu okusu. Opazili pa boste tudi, da si lahko nizkoenergetske hiše sestavite sami. Kako?

  • Nizkoenergetska hiša Trebnje

Nizkoenergetska hiša Rihter je montažna hiša, pri kateri lahko podobo hiše soustvarjate sami, s tem ko izbirate število etaž, število spalnic, površino, obliko strehe … Rihterjeve montažne nizkoenergetske hiše so tako lahko tudi povsem unikatne, saj si sami izberete tako osnovne dejavnike kot še posebej detajle, zaradi katerih se bo vaš dom ločil od vseh ostalih.

Rihterjeve nizkoenergetske hiše vam jamčijo, da bo bivanje v vašem novem domu prijetno, da bodo stroški majhni, hkrati pa boste vedeli, da ste s svojo odločitvijo za nizkoenergetsko gradnjo prispevali k ohranjanju okolja in tako namenili lepšo prihodnost naslednji generaciji.