Vratne kljuke so pomemben del vrat

Ljudje se sploh ne zavedajo, kako težka je lahko odločitev, katere kljuke za vrata kupiti. Dokler nisi v situaciji, da začneš o takšnih zadevah razmišljati, ti še na kraj pameti ne pade, da bi lahko bila odločitev o primernih vratnih kljukah tako težka. Tudi sam nisem nikoli o tem razmišljal, kaj šele, da bi se o tem s kom pogovarjal. Vse dokler nisva z mojo zgradila hiše in je bilo potrebno izbrati notranja vrata. In če sem mislil, da je bila izbira vrat težka naloga, je bila izbira kljuk za vrata še toliko težja.

Vratna kljuka

Izbira vratnih kljuk še zdaleč ni tako enostavna naloga, kot si morda mislite.

OK, vsak ve, da so vratne kljuke pomemben del vrat, ker seveda z njimi ta odpiramo. Vendar to še zdaleč ni vse. Imajo zelo pomembno estetsko vlogo. Nič ne pomaga, če recimo izberete čudovita rustikalna vrata in potem nanje daste popolnoma neprimerne moderne kljuke. Paziti je potrebno, da so usklajene z vrati. Zelo pomemben pa je tudi občutek, ki ga imate, ko vratno kljuko primete in z njo odpirate vrata. Ta občutek ne sme biti ne pretrd in ne preveč mehak. Vse skupaj mora biti ravno prav.

S partnerko sva prelistala vsak katalog kljuk, ki sva ga uspela dobiti. Glede na to, da imava oba rajši moderne stile, da je tudi najina hiška precej moderna in da sva izbrala tudi zelo moderna notranja vrata, so na koncu v ožji izbor prišle kljuke Hoppe in kljuke Tupai, ki so nama bile oboje zelo všeč. Kar nekaj dni je trajalo, da sva nato izbrala zmagovalca najinega raziskovanja kljuk za vrata. Pretehtala sva vse mogoče vidike in na koncu sva se odločila za moderne kljuke Hoppe, saj so se nama kljuke Tupai zdele morda celo preveč moderne za najin okus.

  • Kljuka Hoppe Bergen

Po nekaj mesecih, mislim, da sva zelo dobro izbrala, saj z najinimi novimi vratnimi kljukami nisva zadovoljna samo midva in najini otroci, ampak jih opazijo tudi vsi prijatelji, ki pridejo na obisk in ogled najine nove hiške. Na srečo sva shranila vse tiste kataloge kljuk, da si lahko sedaj tudi prijatelji pogledajo pestro izbiro kljuk Hoppe in se odločijo za morebitno menjavo pri sebi doma.