Polnjenje avtoklime prepustite strokovnjakom

Vroč dan in razgreto vozilo. Obupna vročina. Komaj čakate, da se boste ohladili s klimatsko napravo. A glej ga zlomka, ko pritisnete na gumb za prižig avtoklime, se ne zgodi prav nič. Iz rež ne zapiha osvežujoč in hladen zrak. Še več, po avtomobilu se začnejo širiti neprijetne vonjave. Vse bolj vam je jasno, da je z njo nekaj narobe. Kaj pa sedaj?

Polnjenje avtoklime

Ste svoje vozilo že kdaj odpeljali na pregled in polnjenje klimatske naprave?

Naj vas ob tem vprašamo, kdaj ste nazadnje poskrbeli za polnjenje avtoklime. Ste vedeli, da pravilno delovanje klime zniža porabo goriva in zmanjša obrabo klimatske naprave? Zdaj vam ne preostane nič drugega, kot da se zapeljete do svojega avtoservisa in poskrbite za ustrezno polnjenje avtoklime.

Klima v vašem avtomobilu je zapleten sistem, ki zahteva redno vzdrževanje. Sestavljena je iz mnogo delov, vsebuje pa poseben plin, ki je potreben, da klimatska naprava pravilno deluje. Kljub temu, da so spoji pri novem avtomobilu zatesnjeni, pa s časom prihaja do tega, da skozi najmanjše luknjice in pore plin v hladilnem sistemu počasi uhaja. S tem pa se bistveno zmanjša učinkovitost delovanja avtoklime. Še posebej pogosto boste za polnjenje avtoklime morali poskrbeti v primeru, da ne skrbite za njeno redno servisiranje, kjer se sproti preverjajo tesnjenje in druge malenkosti, zaradi katerih klima deluje brez napak.

Na polnjenje avtoklime v avtoservis Selan

Avtoservis SelanV avtoservisu Selan, ki se nahaja blizu letališča Jožeta Pučnika, poskrbijo za strokoven pregled avtoklime. Na razpolago imajo moderne naprave, s katerimi odkrivajo napake, ki jih s prostim očesom sploh ne bi opazili. Pri polnjenju klime najprej izvedejo diagnostiko klime ter tesnost sistema. To pomeni, da poiščejo mesta, kjer uhaja plin. Nato cevi popravijo in jih namažejo, zatem pa še izčrpajo star plin ter klimo napolnijo z novim. Po potrebi zračne kanale tudi dezinficirajo in zamenjajo kabinski filter.

Za pregled ali polnjenje avtoklime se napotite v avtoservis Selan, kjer bodo poskrbeli za udobno vožnjo tudi v toplejših mesecih leta.