Komu je namenjeno treking kolo?

Se s kolesom radi vozite tako po asfaltiranih površinah kot tudi po utrjenih makadamskih poteh? Imate občutek, da ne sedite na pravem kolesu, saj vam ta ne omogoča udobne in prijetne vožnje? Veste, katera vrsta kolesa je za takšne površine najprimernejša?

Treking kolo

Razmišljate o treking kolesu, vendar glede nakupa niste povsem prepričani?

Večina kolesarjev pri izbiri kolesa dobro ve, da je najpomembneje izbrati pravo vrsto kolesa, ki je odvisna predvsem od terena vožnje. Za vožnjo po asfaltu in makadamu je treking kolo zagotovo najboljša izbira, kar vam bodo potrdili tudi specializirani prodajalci koles.

Mešanica med gorskim in cestnim kolesom

Ste vedeli, da je treking kolo sorazmerno nov tip kolesa na trgu? In da ga izkušeni uporabniki označujejo tudi kot mešanico med gorskim in cestnim kolesom? Treking kolo je tako najprimernejša izbira za vse rekreativne kolesarje, ki se najraje in najpogosteje vozijo po betonu in makadamu. Kolo je opremljeno z ožjimi in večjimi platišči ter pnevmatikami. Nekatera treking kolesa dosežejo tudi do 29 col velika platišča.

Treking kolo Scott

Za pnevmatike treking koles je značilna gladka sredinska plast. Namenjena je dobremu oprijemu na površino. Zunanje tekalne plasti so narebrane. Te omogočajo boljši oprijem na neravnih podlagah.

Če želite s kolesom po asfaltu oziroma makadamu prevoziti veliko kilometrov, je treking kolo torej odlična izbira. Na njem bo drža vašega telesa nekoliko pokončnejša, kar pa je nenazadnje tudi pogoj za daljšo vožnjo.

Pestra ponudba treking koles za moške in ženske

Če smo vas morda prepričali v nakup treking kolesa, je čas, da pričnete razmišljati, kje ga boste kupili. Pri nas je kar nekaj izjemno priznanih specializiranih trgovin s kolesarsko opremo. Njihov seznam ter ponudbo lahko preverite najprej na spletu, kjer imajo tudi svoje spletne trgovine. Svetujemo vam obisk trgovine Extreme Vital.

Treking kolo Specialized

Sicer pa vam priporočamo, da se pri izbiri treking kolesa bolj kot na ceno osredotočite na njegovo kakovost in udobje, ki ga kolo nudi kolesarju med vožnjo. Najlaže boste to dosegli, če boste izbrali kolo priznanega proizvajalca, kot so recimo Scott, Specialized, Giant in nekateri drugi. Že res, da boste za treking kolo vrhunske blagovne znamke odšteli kar nekaj denarja, a že na kratki rok si boste zelo hvaležni, saj s kolesom zagotovo ne boste imeli težav.

In ker sta drža ter geometrija treking kolesa odvisni od uporabnika, bodite pozorni tudi na to, ali izbirate kolo za žensko ali moško osebo. Sicer pa vam bodo pomagali izkušeni prodajalci. Preden zaidete v njihove trgovine, pa si na spletu preberite tudi kakšen vodič, kako izbrati ustrezno treking kolo.