Dekorativna in funkcionalna klubska mizica

Mize so tako funkcionalne kot tudi dekorativne. Nanje polagamo različne predmete, od daljincev, revij, svečk, do vaz, rož in podobno.

Klubska mizica

Klubska mizica je funkcionalen in dekorativen element dnevnega prostora.

Velikokrat služijo tudi kot podlaga za hranjenje ali kot odlagalna površina za naše prigrizke in pijačo ob zabavah.

Drzni in ostri moderni elementi

Trenutno so popularne večplastne, večstopenjske in raznolike klubske mizice. Standardne dvonadstropne modele je nadomestila večnadstropna, asimetrična in kombinirana klubska mizica. Slednja združuje različne materiale, oblike in dizajne. Pri izbiri najnovejših modelov mizic morate presoditi o sami funkcionalnosti, saj novejši modeli večinoma nimajo dovolj odlagalne površine. Za večjo odlagalno površino izberite bolj klasične linije, z možnostjo izbire predalov ali poličk.

Več klubskih mizic v enem prostoru?

Izbirate lahko med cenovno ugodnejšimi ali dražjimi modeli. Pred nakupom se odločite, koliko ste pripravljeni največ odšteti za en kos pohištva. Razmislite tudi o tem, ali bo vzdrževanje na dolgi rok preveč zahtevno. V primeru, da imate manjše otroke, izberite okrogle ali ovalne mizice brez steklene površine.

  • Klubska mizica Bern

Nikjer ne piše, da ne smete v vašo dnevno sobo namestiti dveh ali celo več posameznih mizic. V primeru, da je prostor velik, vam svetujemo nakup več manjših, med seboj dopolnjujočih se miz. V primeru zabave vam bo takšna razporeditev pohištva omogočala hkratno zabavanje večje skupine ljudi.

Obliko prilagodite velikosti prostora

Dimenzija in oblika klubske mizice naj bosta prilagojeni velikosti dnevne sobe in velikosti pohištva. Okrogla ali ovalna miza je primerna za gospodinjstva z majhnimi otroci in hišnimi ljubljenčki. Podolgovata oblika vam omogoča dovolj prostora za sedenje in hojo okoli mizice. Hkrati zaseda tudi manj prostora. Tudi višina igra veliko vlogo, zato izberite takšno, kot je višina sedišča. Najbolje torej je, da je približno tako visoka ali malce višja, kot je vaš kavč ali fotelj.

Polepšajte prostor

Izgled dnevne sobe boste polepšali tudi z dodajanjem posameznih umetniških skulptur in drugih elementov na klubsko mizico. Predmete razporedite po odlagalni površini in po posameznih ravneh oziroma predalih. Dodajte tudi suho cvetje ali sveže rezano cvetje v vazi. Vsi ti predmeti bodo sobo osvežili, osvetlili ter modernizirali.